36. Ahilik Haftası Kutlamaları Gerçekleşti

22 Eylül 2023
"HAK İLE SABIR DİLEYİP, BİZE GELEN BİZDENDİR. AKIL VE AHLAK İLE ÇALIŞIP, BİZİ GEÇEN BİZDENDİR."
 
AHİLİK KÜLTÜR HAFTASI KUTLANDI
 
Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması münasebetiyle gerçekleştirilen Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hükümet Konağı önünde kutlama programı düzenlendi.
 
Kutlama programına Vali Vekilimiz Sayın Berker ÇIRAK, Belediye Başkan Vekili Gülşen KURUL, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre BÜYÜKYURT, Tüm Kamu Kurumu İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı ve personeli ile İlçe Oda Başkanlarımız, sivil toplum kuruluşları temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.
 
Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Ahilik Haftası Kutlamaları töreninde; Artvin Esnaf Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şeref ÖNGÜNER ve Ticaret İl Müdür V. Bilal TAŞ'ın konuşmalarının ardından Vali Vekilimiz Sayın Berker ÇIRAK konuşmalarında şu konulara yer verdi, 
"Bilginin hikmetle, ticaretin ahlâkla buluştuğu Ahîlik kurumu büyük davamızın kıtası Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin temelini oluşturur.
 
Ahîlik, bir meslek örgütü olmasının yanında sahip olduğu vizyon ve ilkeleriyle yüzyıllar boyunca nice erdemli nesiller yetişmesine katkı sunan manevi bir terbiye ocağıdır.
Esnaf ve sanatkârın piri Ahî Evran-ı Veli’nin kardeşliğe, cömertliğe, akla ve ahlaka dayanan felsefesi büyük, güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye giden yolda bizlere kılavuzluk etmektedir. Ahîlik Teşkilatı’nın kurucusu Ahî Evran’ı ve yıllardır bu topraklarda Ahîlik geleneğini yaşatarak ahirete irtihal eden  tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yâd ediyor, ticaret erbabı başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahîlik Haftası’nı kutluyorum." dedi.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan İlin Çırağına ve İlin Kalfasına Plaket ödülleri verildikten sonra Vali Vekilimiz Sayın Berker ÇIRAK yılın Ahisi seçilen Mehmet Nuri GÜMRÜKÇÜ'ye şet giydirerek, kuşak bağlaması yapılarak şed kuşatma töreni tamamlandı.
 
Program, İl Müftüsü Mesut HARMANCI 'nın yapmış olduğu Ahilik Duası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından katılımcılara ikram edilmek üzere hazırlanan ahilik pilavı ile şerbet ikramının ardından son buldu.